Ja, jag har bara ett svar på den frågan. Gör dem. Det är enkelt för dig att säga kanske du tänker. Jag gör massor av saker men inte blir det bättre av det. Så är det nog för många av oss, vi gör och vi gör men inte blir det bättre för det. Så har det i alla fall varit för mig under många år. Jag har gjort och jag har presterat. Jag har försökt göra det utifrån mina egna behov, önskningar och moral. Men viktigast har varit att göra rätt, bli godkänd och accepterad. Det har inte fungerat, jag har snarare blivit trött, frustrerad och uppgiven.

Så mitt råd i början, gör dem, behöver utvecklas lite. När vi gör utifrån andras behov och önskningar, eller ännu värre, utifrån vad vi tror att andra har för behov och önskningar förminskar vi oss själva och kväver vår kraft och kreativitet. Det är sker smygande, nästan så vi inte märker det. Tills vi en dag står där och känner oss utmattade och vilsna. Det är verkligen inte det jag menar.

Att få saker gjorda är en process, själva görandet föregås av eftertanke och att lyssna inåt. Lyssna på vad vår själ längtar efter. Kanske fyller oss den längtan med lite olust och rädsla. Kan man verkligen göra så? Vad ska andra tänka? Tänk om jag misslyckas? Men vad innebär det att lyckas? Att uppfylla en allmän norm eller tillfredsställa någon annans behov. Eller kan det vara att följa sin själs längtan? Men rädslan då, borde vi inte lyssna på den? Är inte det också att lyssna till sitt inre. Jo, det är det. För en sak kan vi vara säkra på, där det finns rädsla finns det utvecklingsmöjligheter.

Vill du utvecklas lita på rädslan och gör det i alla fall.

Tills vi ses

Låter du rädslan hindra dig eller är det din ledstjärna mot utveckling?